BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 3, 2020

21.11.2019

dragă Soare,



        este toamnă arborescentă, și mă bucur de orice zi când te ivești. deși depărtarea este vitală, tot îmi lipsește căldura ta. mă odihneam uneori la razele tale blânde. alteori simțeam că te apropii prea tare, și că mă arzi.

        în lipsa ta mă vindec de întunericul ce l-ai conturat. în lipsa ta descopăr că lumina ce o port se întinde înspre toate colțurile, chiar dacă tu nu ai văzut.. și că eu, luna, port o lumină proprie, care nu vine de la tine. lipsa, de asemenea, a reușit să aducă limpezire. vezi tu, dragă Soare, te privesc mai limpede când nu te pot vedea.

        sunt sigură că acolo, la polul unde te-ai dus, ești mult mai apreciat ca până acum. cei de acolo sunt nevoiași după căldura și lumina ta; ba chiar am auzit că ar fi făcut tot ce le-ar fi stat în putință ca să te câștige alături de ei și pe timp de noapte! zvonurile spun că ar fi primit o ofertă cu adevărat tentantă....ca timp de jumătate de an să te aibă cu ei de dimineață până seara, iar cealaltă jumătate de an să nu te vadă deloc, și că...după ceva considerente, au acceptat oferta.

        știu că nu vei primi niciodată telegrama aceasta cosmică, dar poate vei simți că ți-am scris niște gânduri. cred că ești ocupat să topești ghețare și iceberg-uri. eu, aici, doar aștept să treacă timpul, și cum se apropie prima iarnă fără tine, chiar nu știu ce voi face. dar nu, nu vreau să te rupi din treaba ta frământându-te cu privire la mine. voi găsi eu o soluție, fii fără grijă!

        sper să fii din ce în ce mai puțin singur, dragă Soare! 

0 comments: